Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Tuja Smaragd

Cena: 600 din.

  • Tuja Smaragd u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 8932MZ Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Ambalažasaksija 22cm
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceoko 100cm
Vreme sadnjeu toku cele godine

Tuja Smaragd

Smaragdne tuje su vrsta grmova koja se često koristi za uređenje vrtova i parkova. Ova vrsta je poznata po svojim zelenim, sjajnim i gustim lišćem koje ostaje zeleno tokom čitave godine. Smaragdne tuje su jednostavne za negu i sadnju, što ih čini popularnim među vrtlarskim entuzijastima.

Sadnja smaragdnih tuja je najbolje obaviti u proleće ili rano leto. Potrebno je da izaberete sunčano mesto sa dobrim drenažnim sistemom. Pre sadnje je potrebno pripremiti tlo, dodavanjem komposta ili drugog organskog materijala u zemlju. Sađene biljke treba zalivati svakodnevno dok se ne adaptiraju na novo okruženje.

U toku leta, smaragdne tuje treba zalivati jednom nedeljno, dok u zimskim mesecima voda ne treba da se dodaje. Ova vrsta ne zahteva mnogo hranjivih sastojaka, ali dodavanje hranjivog đubriva u jesen može pomoći da biljke budu zdrave i bujne.

Redovno šišanje smaragdnih tuja takođe je važno za njihovo zdravlje. Potrebno ih je šišati jednom godišnje, u proleće, kako bi se oblikovalo stablo i osiguralo da biljka ostane gusta i zelena.

Ukratko, smaragdne tuje su pogodne za negu i sadnju, a sa odgovarajućom negom i sadnjom, one će doneti zelenilo i lepotu vašem vrtu ili parku.