Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Albicija (Kineska Mimoza)

Cena: 1.200 din.

  • Kineska Mimoza Albicija u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 9668GG Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

Slika proizvoda uživo:

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Ambalažasaksija
Klasa sadniceprva
Starost sadnice1 godina
Visina sadniceoko 50cm
Vreme sadnjeu toku cele godine

Kineska Mimoza Albicija

Kineska mimoza (Albizia julibrissin), poznata i kao "Silk Tree" ili "Happiness Tree", je šarmantno drvo poreklom iz Azije koje se ističe svojom prepoznatljivom lepotom i egzotičnim izgledom. Ova drvenasta biljka je često uzgajana zbog svojih svetlih, perastih listova i obilja svilenkastih cvetova koji prekrivaju njene grane tokom leta.

Kineska mimoza je listopadno drvo koje može dostići visinu od 6 do 12 metara, sa prostranom krošnjom koja stvara prijatan hlad tokom toplih letnjih dana. Njeni listovi su perasti, svetlozeleni i izgledaju poput leptirovih krila, pružajući privlačan kontrast i teksturu. Cvjetovi su svilenkasti i karakteristično ružičasti, sakupljeni u obliku pufnaste kugle, često nazivane "cvetovi svile".

Simbolika i Značaj: U kineskoj kulturi, kineska mimoza je povezana sa srećom, ljubavlju i lepotom. Njeno ime "Happiness Tree" ukazuje na njen status simbola radosti i pozitivnih emocija. Cvetovi koji se šire tokom leta daju drvetu poseban šarm i doprinose osećaju proslave i veselja.

Ukrasni Efekti: Kineska mimoza je popularan izbor za uređenje vrtova i dvorišta zbog svoje atraktivnosti. Njena široka krošnja pruža prirodnu hladovinu, čineći je idealnom za stvaranje prijatnih kutaka za opuštanje. Kada cveta, drvo postaje još primamljivije, privlačeći leptire i pčele, čime doprinosi ekosistemu vrta.

Uzgoj: Ovo drvo se može uspešno uzgajati u umerenim i toplijim klimama, preferirajući dobro drenirano zemljište i sunčane položaje. Kineska mimoza je prilagodljiva i otporna na sušu, što je čini pogodnom za različite uslove uzgoja. Redovno zalivanje tokom prvih nekoliko godina pomaže uspostavljanju snažnog korenskog sistema.

Estetski Doprinos: Kineska mimoza nije samo drvo već i umetnički element u pejzažnom dizajnu. Njena sposobnost da unese osećaj sreće i lepote čini je idealnim dodatkom za vrtove, parkove i druge otvorene prostore. Osim toga, njena svetlozeleni listovi pružaju zeleni kontrast drugim biljkama u vrtu.

Ukratko, kineska mimoza je nežan podsjetnik na radost i lepotu prirode. Ova prekrasna biljka ne samo da dodaje estetski doprinos vašem okruženju, već i donosi pozitivnu simboliku koja vas može inspirisati i podsetiti na lepe trenutke u životu.