Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Kaki Jabuke

(4 recenzije korisnika)

Cena: 1.500 din.

  • Sadnice kaki jabuke, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjakraj oktobra
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceoko 1.5m
Vreme sadnjeod novembra do marta

Japanska Kaki Jabuka Vanilija

Sadnice Japanske Kaki Jabuke (Diospyros Kaki). U ponudi kalemljene dvogodišnje sadnice japanske kaki jabuke sorte Vanilija.
Sorta japanske jabuke Vanilija spada u otpornije sorte. Proradja u 3. godini od datuma sadnje. Plod je srednje krupnoće. Ova sorta japanske jabuke kao i sorta Vanilija su pogodne za naše terene. Forma drveta je kao kod osnovne vrste, krupni zeleni listovi i bogato razgranata krošnja. Kasno u jesen dozrevaju krupni plodovi, jarko narandžaste kože, aromatičnog ukusa. Preporuka je da se Kaki jabuka što duže ostavi na granama kako bi prirodno sazrela. Ukoliko prete rani jesenji mrazevi, oberite plodove i ostavite u gajbicama na suvom i hladnom mestu.

Ovo izuzetno zdravo voće kaki je veoma bogato vitaminom C, pa samim tim i  jača imunitet.

Sadrži tri grama biljnih vlakana , pomaže i u snižavanju nivoa holesterola i krvi i u regulisanju varenja creva. Sadrži veliku količinu voćnog šečera fruktoze, pa se preporučuje  u ishrani onih koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

Japanska jabuka je posebno bogata flavonoidima, a naročito kvercetinom, pa se treba konzumirati sa ciljem kao prevenciju od kardiovaskularnih oboljenja. Zahvaljujući flavonoidima,  i jako antioksidativne moći ona štiti organizam i od štetnih uticaja radikala.

U istočnoj tradicionalnoj medicini, koristi se  u lečenju upale creva, hemoroida, bolesti želuca, bolesti jetre i žuči  Prirodni je laksativ, a poseduje antibiotska i antibakterijska dejstva. Takođe može da pomogne da se snizi visoka telesna temperatura i da se ublaže simptomi gripa i prehlada.

Sadi se na istom principu kao i obicne sadnice voca, stim sto bi bilo pozeljno posaditi je na mestu gde ima vise sunceve svetlosti u toku dana.

Priručnik za uzgoj japanske kaki jabuke: od sadnje do održavanja

Japanska kaki jabuka, poznata i kao Diospyros kaki, je egzotično voće bogato hranljivim materijama koje svoje korene vuče iz zemlje izlazećeg sunca - Japana. Iako je uzgoj ove biljke možda izazovan, strpljenje i posvećenost će se svakako isplatiti. Ovaj priručnik će vam pružiti detaljne informacije o tome kako pravilno zasaditi i održavati japansku kaki jabuku.

Sadnja

Kaki jabuka preferira sunčane lokacije i dobro dreniranu zemlju. Razmislite o lokaciji u vašem vrtu koja prima najviše sunca. Duboko kopanje je preporučljivo pre sadnje, kako bi se obezbedilo da koren imaju dovoljno prostora za širenje. Idealno vreme za sadnju je rano proleće.

Kada sadite, iskopajte rupu koja je dovoljno duboka i široka da smesti korenov sistem sadnice. Postavite sadnicu u rupu, pazite da korenov vrh bude u ravni sa površinom tla, a zatim pažljivo pokrijte zemljom.

Održavanje

Japanska kaki jabuka zahteva redovnu negu i održavanje. Mladim biljkama treba obezbediti dovoljno vode, posebno tokom sušnih perioda. U toku leta, zalivanje se može smanjiti, ali se nikada ne sme potpuno zaustaviti.

Pruning ili orezivanje je takođe važan deo održavanja. Orezivanje se obično vrši u kasnu zimu ili rano proleće, pre nego što se pojave novi izdanci. Cilj je uklanjanje starih ili mrtvih grana kako bi se podstakao rast novih.

Đubrenje

Kako bi se obezbedio zdrav rast i razvoj, vaša japanska kaki jabuka će zahtevati redovno đubrenje. Preporučljivo je koristiti organsko đubrivo bogato hranljivim materijama.

Đubrenje se obično vrši u rano proleće, pre nego što biljka počne aktivno rasti. Đubrivo treba ravnomerno rasporediti oko korena biljke, ali pazite da ne dodiruje stablo.

Zaštita od bolesti i štetočina

Kao i sve biljke, japanska kaki jabuka može biti podložna različitim bolestima i štetočinama. Redovna provera biljke može pomoći u ranoj detekciji problema. Ako primetite bilo kakve simptome bolesti ili štetočina, preporučljivo je da se obratite stručnjaku ili koristite odgovarajući tretman za zaštitu biljke.

Zaključak

Uzgoj japanske kaki jabuke zahteva strpljenje, brigu i redovno održavanje, ali njen sladak ukus i hranljive vrednosti pružaju izuzetnu nagradu za sav uloženi trud. Prateći ove smernice, možete da stvorite idealne uslove za rast ove divne biljke u vašem vrtu.


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE JABUKE.