Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Ukrasna Vrba Salix-Integra

Cena: 1.000 din.

  • Ukrasna vrba Salix Integra, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke od: 30. oktobra 2023. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Šifra proizvoda: 69A566TT Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Bojazeleno - bela
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1m do 1.5m

Ukrasna Vrba Salix Integra

Ovo je jedna od najpopularnijih i najdekorativnijih ukrasnih vrba, idealna za moderne zelene površine. Vodi poreklo iz Japana. Pogodna je za vrtove, kao samostalno posađena ili u grupaciji, kao i za sadnju u žardinjerama veće zapremine. Salix integra Hakuro Nishiki iako nema prevelikih uslova vezanih za zemljište, svakako će bolje napredovati na plodnijem tlu. Šarenolisna vrba će najbolje uspevati u polusenci. Potrebno je zalivanje sadnice tokom najtoplijih meseci, kako ne bi došlo do sušenja lišća. Dobro podnosi niske temperature u toku zimskih meseci i izdržava temperature do -34˚C.

Listovi su ti koji čine šarenolisnu vrbu atraktivnom i poželjnom za vrtove i ostale zelene površine. Boja lišća se menja sa promenom godišnjih doba. Na samom početku vegetacje, javljaju se mladi listovi kremasto bele boje, sa svetlo ružičastom bojom na vrhovima. Ipak, ta boja se gubi sazrevanjem, pa lišće poprima prošaranu zeleno – bež boju.

Visina sadnice je definisana kalemom na 110cm, tako da stablo više ne raste u visinu već samo deblja. Jedino što raste je krošnja drveta, koju treba održavati orezivanjem, kako bi zadržala okruglu formu i gustu krošnju. Preporučuje se redovno orezivanje, zbog brzog rasta. Prvo orezivanje treba obaviti  na samom početku proleća, pre početka vegetacije, pa zatim nekoliko puta u toku sezone. Orezivanje krošnje podstiče novi rast listova ružičaste boje, koji kasnije prelaze u prošarane.