Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnica Kumkvata u Saksiji

Cena: 3.000 din.

  • Sadnice kumkvata u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 8932GG Kategorije: , , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjatokom cele godine
Klasa sadniceprva
Starost sadnice3 godine
Visina sadniceoko 1m

Sadnice Kumkvata - Lekovito voće, RAĐA ZIMI i lako se gaji u saksiji

Kumkvat ili japanska pomorandža je citrusno voće koje ima niz pozitivnih dejstva na naše zdravlje. Veoma je ukusno, a od svih vrsta citrusnog voća najlakše se gaji u saksiji. Bogato rađa i to decenijama.

Kumkvat su, zapravo, male pomorandže, koje se obično konzumiraju cele (sa korom) dok sazrevaju, a daju kiselkasto-slatki ukus. Mogu da se koriste i za pripremu marmelada, džema, slatka.

Drvo kumkvata predivno izgleda u saksiji. U pitanju je manje zimzeleno stablo, koje ima tamnozelene kožaste listove i daje narandžaste ovalne plodove. Jako bogato rađa, a interesantno je što je kora ploda slatka. Meso japanske pomorandže zadrži nekoliko semenki i ima divan slatko-kiselkasti ukus koji se savršeno uklapa u još slađu koru.

Biljka je veoma otporna na hladnoću, a može da izdrži temperature i do minus 12 stepeni Celzijusovih. Cveta na leto, a sazreva krajem oktobra, početkom novembra meseca. Plodovi mogu da ostanu na drvetu još mese-dva nakon zrenja. Snažan citrusni miris sredinom leta je nešto što će vas svake godine oduševljavati.

Kumkvat je veoma lekovit. Fenomenalan je izvor vitamina C, a plodove daje zimi, kada nam je ovaj vitamin najpotrebniji. Jača naš imunitet, a štiti i od kancerogenih bolesti, jer je sadrži velike količine fitonutrijenata flavonoida kao što su karoten, tanin, zeksantin. Antioksidanti i fitonutrijenti štite telo od slobodnih radikala koji su zaslužni za nastanak mnogih bolesti.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje, snižava povišen holesterol i trigliceride u krvi što utiče na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara.

Takođe, štiti od dijabetesa i pojave upalnih procesa u organizmu.