Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Jabuke Ajdared

(7 recenzije korisnika)

Cena: 200 din.

  • Sadnice jabuke ajdared, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke od: 30. oktobra 2023. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Šifra proizvoda: 853385 Kategorije: , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjapočetak oktobra
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1.5m do 2m

Jabuka Ajdared

Ajdared rano prorodi i rađa obilno i uredno. Cvet je relativno osetljiv prema poznim mrazevima. Vrlo je rodna sorta, svake godine formira veliki broj rodnih elemenata, pa zahteva oštriju rezidbu, tj. uklanjanje starog i odrođenog rodnog drveta. Ajdared je sorta sadnica jabuke veoma pogodna za gajenje u gustim zasadima.

Pokožica je dosta debela, čvrsta, glatka, elastična, a osnovna bledo zelena boja najvećim delom je prekrivena jarkim crvenilom. Na plodovima koji se nalaze u unutrašnjosti krune, dopunsko je crvenilo slabo izraženo. Meso je beličasto, čvrsto, sočno, nakiselo, osrednjeg kvaliteta.

Dobro oprašivanje postiže se sortama Ričared, Greni smit, Melroz, Čadel ,Koks, Oranž i Zlatni delišes. Plog je pogodan za duže skladištenje. Otporna je na čađavu krastavost, srednje osetljiva na plamenjaču, a osetljiva na pepelnicu. Sazreva krajem septembra I početkom oktobra meseca.


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE JABUKE.