Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Masline u Saksiji

(10 recenzije korisnika)

Cena: 3.000 din.

  • Sadnice masline u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 893237A Kategorije: , , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjakraj septembra
Klasa sadniceprva
Starost sadnice3 godine
Visina sadniceoko 2m

Sadnice Masline

Sadnice Masline Žutica – veoma je cenjena sorta masline jer sadrži veliki procenat ulja, preko 25% i nalazi se u grupi samooplodnih maslina. Spada u vrste koje su poreklom sa Balkanskog poluostrva.

Maslina je veoma dekorativna zimzelena, toploljubiva biljka koje ne može da izdrži kontinentalnu zimu. U jesen je neophodno uneti sadnice masline u svetlu i hladnu prostoriju koja ne mrzne. Masline se presađuju svake druge godine u broj veću saksiju (po 2 cm veća sa svih strana) i plodnu zemlju. Maslina je jako osetljiva prema višku vode pa je poželjno postaviti drenažno kamenje na dnu saksije i umereno zalivati. Može se gajiti tako da se pusti da slobodno raste i fomira žbunasti oblik ili da se povremeno orezuje i formira željeni oblik.

Bezbedno orezivanje se izvodi kada prođe opasnost od kasnih prolećnih mrazeva. Ukoliko se sadnica gaji zbog ploda treba voditi računa da se rodne grane (prošlogodišnji letorasti dugi 20-35cm) pravilno rasporede i prorede ako je potrebno.

Voli dosta sunčeve svetlosti, tako da čitava sadnica bude osunčana. Umereno brzo raste i rano kreće da plodonosi. U našem klimatu se najčešće gaji u saksijama, zauzima centralnu poziciju na reprezentativnim mestima i daje poseban šarm i unikatnost prostoru.

Veoma dugovečna vrsta, starenjem postiže moćan i robusan izgled.