Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Padajuća Vrba Salix-Carpea

(6 recenzije korisnika)

Cena: 1.000 din.

  • Padajuća vrba salix, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 69A56RE Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Formapadajuća
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1m do 1.5m
Vreme sadnjeod novembra do aprila

Padajuća Vrba

Padajuća vrba, vrlo je otporna i nije zahtevna za održavanje. Vrbova kora sadrži tanine i glikozid salicin, pa se koristi u medicini. Upravo ovom svojstvu vrbe duguje se i postojanje jednog od najpopularnijih i najrasprostranjenijih lekova na svetu – aspirina. Potopljene mlade grane u vodu služe i kao prirodan stimulans ožiljavanja mladih reznica. Jedna je od najmedonosnijih vrba u prolećeU drevnim vremenima nastalo je verovanje da je žalosna vrba (Salix babylonica L.) spustila svoje grane da bi zaštitila i sakrila Majku Božiju kada je pred prognanicima bežala sa Isusom. Mada je njen naziv latinski naziv poreklom iz daleke Kine, a ne iz Vavilona. padajuca vrba sadnica

Žalosna vrba Salix caprea Kilmarnock cveta pre listanja u proleće, belim krupnim pupoljcima koji su po površini fino dlakavi i mekani. Nakon cvetanja obilno  olistava duž tankih savitljivih grana. Žalosna vrba – Salix caprea ‘Kilmarnock’ je jako dekorativna i zahvalna biljka za gajenje. Može da se sadi kao samostalna sadnica u zemlju, saksije, žardinjere ili u kombinaciji sa drugim biljkama.Čak i tokom zime deluje dekorativno i neobično. Zahvaljujući velikoj količini lisne mase koju formira Žalosna vrba – Salix caprea ‘Kilmarnock’ je u upotrebi je i kao gusta živa ograda. Poželjno je da se u proleće, kad precveta, ošiša na “ pečurku“   tj. da se skrate grane na 30-50 cm od kalema kako bi vremenom dobila sve raskošniju i bujniju formu.