Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Baštenski Hibiskus

(4 recenzije korisnika)

Cena: 600 din.

  • Baštenski hibiskus sadnice, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 633717 Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Bojaljubičasta
Klasa sadniceprva
Starost sadnice1 godina
Visina sadniceoko 50cm
Vreme sadnjeu toku cele godine

Baštenski Hibiskus Sadnice

Baštenski Hibiskus  je vrsta hibiskusa koja se gaji kao ukrasni grm, manje stablo ili kao živa ograda jer podnosi dobro orezivanje. Otporan je na gradska zagađenja, niske temperature i kontinentalne zime, a samo mlade biljke su osetljive na mraz. Razlikuje se od hibiskusa koji se gaji kao sobna biljka.

Baštenskom hibiskusu odgovara svetlo ili polusenovito mesto. Da bi bolje napredovao stablo treba bude na suncu, a koren u senci. Humusno, dobro drenirano zemljište je najbolji izbor za sađenje baštenskog hibiskusa. Takođe, može da mu prija letnje malčiranje ili sađenje nekog pokrivača tla dalje od njegovog korena. Iako baštenski hibiskus dobro podnosi sušu, zaliva se obilno pred cvetanje.

Da bi više cvetao baštenski hibiskus treba da se redovno orezuje krajem zime ili početkom proleća. Svi prošlogodišnji izboji se odstranjuju do iznad trećeg pupa od početka grananja, a da bi se obezbedila prozračnost poslednji pup treba da bude okrenut prema van. Jačim orezivanjem će manje cvetati, ali će cvetovi biti krupniji. Takođe, treba odstraniti oštećene grane i one koje se dodiruju.