Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Japanska Šljiva

Cena: 800 din.

  • Japanska šljiva sadnice, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Sve poručene sadnice šaljemo na teritoriji cele Srbije, propisno upakovane i po potrebi orezane, spremne za sadnju. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

Dodatne informacije

Vreme zrenja

kraj jula

Klasa sadnice

prva

Starost sadnice

2 godine

Visina sadnice

od 1.5m do 2m

Japanska Šljiva Angelina

Japanska šljiva je voće mediteranskog područja. Zahteva plodno i umereno vlažno zemljište. Dospeva krajem jula. Plod je krupan do 100g. Redovno i obilno rađa. Meso je slatko, aromatično, sabijeno sa malom košticom intezivno crveno. Listovi pomalo liče na list breskve. Pokožica je modroplave boje s pepeljkom. Oblikuje nisko drvo visine do 6 m, lepih tamnocrvenih listova. Japanska šljiva ima karakterističan izgled stabla, pretežno je hrapave kore sa mnogo kratkih rodnih grančica u krošnj. Cvetovi su ružičasti i javljaju se u martu. Dekorativna je za sadnju u grupama zbog boje lišća.

Potiče iz Kine i Japana, a preneta je u SAD i Evropu krajem prošlog veka. Stvorene su brojne sorte japanskih šljiva, a najviše se gaje u SAD-u i Italiji i Francuskoj.

 


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE ŠLJIVE.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.