Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Japanska Šljiva

Cena: 800 din.

  • Japanska šljiva sadnice, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke je početak novembra 2024 godine. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjakraj jula
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1.5m do 2m
Vreme sadnjeod novembra do marta

Japanska Šljiva Angelina

Japanska šljiva je voće mediteranskog područja. Zahteva plodno i umereno vlažno zemljište. Dospeva krajem jula. Plod je krupan do 100g. Redovno i obilno rađa. Meso je slatko, aromatično, sabijeno sa malom košticom intezivno crveno. Listovi pomalo liče na list breskve. Pokožica je modroplave boje s pepeljkom. Oblikuje nisko drvo visine do 6 m, lepih tamnozelenih listova. Japanska šljiva ima karakterističan izgled stabla, pretežno je hrapave kore sa mnogo kratkih rodnih grančica u krošnj. Cvetovi su ružičasti i javljaju se u martu. Dekorativna je za sadnju u grupama zbog boje lišća.

Potiče iz Kine i Japana, a preneta je u SAD i Evropu krajem prošlog veka. Stvorene su brojne sorte japanskih šljiva, a najviše se gaje u SAD-u i Italiji i Francuskoj.


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE ŠLJIVE.