Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Banana u Saksiji

Cena: 2.000 din.

  • Banana u saksiji visine 2m, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 8932GA Kategorije: , ,

Sve poručene sadnice šaljemo na teritoriji cele Srbije, propisno upakovane i po potrebi orezane, spremne za sadnju. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

Dodatne informacije

Ambalaža

saksija prečnika 22cm

Klasa sadnice

prva

Starost sadnice

3 godine

Visina sadnice

oko 2m

Sadnice Banane

Banana je u našem narodu poznata kao ukusno i zdravo voće koje dolazi iz tropskih predela. Pravi je doživljaj videti kako drvo banane raste i koliko dekorativno može izgledati zasađeno u vrtu.

Musa Tropicana ili banana je listopadni žbun koji ima veoma kratko, zadebljalo stablo iz koga se razvijaju impozantni tamno zeleni listovi. Jedinstvena je po tome da u toku samo jedne sezone formira jako puno novih listova i izraste i preko dva metra u visinu. U tropskim zemljama gde se banana plantažno gaji sem ukusnih plodova lišće je široko u upotrebi kao sirovina za pripremu hrane (za kuvanje na pari, zavijanje sarmica…) Banana se gaji kao baštenska biljka pri čemu je pre mrazeva neophodna zaštita nadzemnog dela kako bi se sprečilo izmrzavanje.

aštita se ogleda u tome da se stablo obmota sa nekoliko slojeva agrotekstila, a koren malčira zemljom, slamom, malčom kako ga veliki minus zimi ne bi oštetio. Stablo se pred zimu može skratiti, orezati na jednu trećinu. Na proleće se biljka odgrne, prihrani kvalitetnim đubrivom i pusti da priroda učini svoje. Božanstveno je posmatrati kako iz dana u dan sadnica buja i razvija se. Idealni položaji za uzgoj banane su poluzasenčeni sa dosta svetlosti i vlažnim tlom.

Pogodno je malčirati zemlju oko banane organskim materijalom (slama, borova kora, lišće) čime se održava vlaga i štiti stablo. Redovno zalivanje pogoduje rastu sadnice ukoliko je zemlja propusna i ne dolazi do suvišnog zadržavanja vode u korenu koji od viška vlage može da istrune.

Može se gajiti i u saksiji samo ukoliko je dovoljno velika. U tom slučaju se pre zime može uneti u svetlu prohladnu prostoriju.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.