Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Jabuke Kolačara

(7 recenzije korisnika)

Cena: 300 din.

  • Sadnice jabuke kolačara, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke od: 30. oktobra 2023. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Šifra proizvoda: 453882 Kategorije: , , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjapočetak novembra
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1.5m do 2m

Jabuka Kolačara

Jabuka kolačara spada u stare autohtone sorte. Poreklo vodi najverovatnije iz Srbije ili Bosne. Još početkom prošlog veka je bila poznata i u Engleskoj. Otpona je na bolesti i štetočine, što je čini veoma pogodnom za organsku proizvodnju.

Kolačara se ne gaji u gustom sklopu, već traži veći prostor. Jedno stablo može dati i do 200 kg ploda. Plod je kad crvenkasto zelene boje, pomalo spljošten. Ima malo šećera i kisekastog je ukusa. Veoma je pogodna i za dijabetičare. Sazreva u oktobru, ali može se zadržati dugo na stablu. Pokazuje izuzetnu otpornost prema zimskim mrazevima, ali je osetljiva na cadjavu krastavost. Plodovi se cuvaju do aprila naredne godine. Traži izuzetno sunčane položaje.


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE JABUKE.