Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Jabuke Greni Smit

(7 recenzije korisnika)

Cena: 200 din.

  • Sadnice jabuke greni smit, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke od: 30. oktobra 2023. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Šifra proizvoda: 624719 Kategorije: , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjakraj oktobra
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceod 1.5m do 2m

Jabuka Greni Smit

To je stara australijska sorta, otkrivena sedamdesetih godina devetnaestog veka. Bujna je sorta veoma duge vegetacije. Odlikuje se oštrim uglom grananja i slabijim obrastanjem donjih delova krune. Pripada akrotoničnom tipu rastenja kod koga se zona rađanja brzo premešta ka periferiji krune. Cveta srednje pozno. Na podlozi M9 rano počinje da rađa, a zatim rađa veoma dobro i redovno. Spada u grupu sorti koje se lako hemijski proređuju.

Plod je krupan, zarubljeno kupast. Pokožica je u vreme berbe debela, čvrsta i zelene boje sa krupnim, beličastim lenticelama. Njen klon Challenger®Dalivair se ističe još krupnijim belim lenticelama, koje na zelenoj podlozi izgledaju još privlačnije. Meso ploda je kiselkasto i osvežavajućeg ukusa. Plodovi se beru u drugoj polovini oktobra. Najveći nedostatak ove sorte je pojava dopunskog crvenila na plodovima koje im smanjuje tržišnu vrednost. Pored toga plodovi su osetljivi na pojavu skalda, posebno ako su prerano ubrani.

Medicina ga posebno ističe kao izdašan izvor antioksidansa, naročito kada se jede sa ljuskom. Niske kalorične vrednosti, bogata prehrambenim sastojcima i kalijumom, ova sorta nalazi mesto u mnogim dijetama.

Dobri oprasivaci su Gloster, Jonatan, Ruz, Spartan, Zlatni delises, Ajdared, Melroz I Ricared. Otporna je sorta na mrazeve, udar grada I plamenjacu, umereno osetljiva na cadjavu krastavost i pepelnicu, a osetljiva na viruse i mikroplazme


Više informacija o pripremi zemljišta za sadnju, načinima sadnje, kao i kasnijem održavanju zasada možete pročitati na stranici SADNICE JABUKE.