Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Borovnice Duke

(2 recenzije korisnika)

Cena: 650 din.

 • Sadnice borovnice duke, maloprodajna cena.
 • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
 • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
 • Šifra proizvoda: 388223 Kategorije: ,

  Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

  U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

  Specifikacija proizvoda

  Slika proizvoda uživo:

  U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

  Ambalažasaksija prečnika 20cm
  Klasa sadniceprva
  Starost sadnice2 godine
  Visina sadnice50cm
  Vreme sadnjetokom cele godine

  Ukoliko ste se oduvek pitali kako da u svom vrtu ili zasadu gajite nešto što je istovremeno ukusno i zdravo, naša ponuda sadnica borovnice sorte Duke je idealno rešenje. Ne samo da ćete uživati u sočnim, ukusnim plodovima, već ćete i imati priliku da se bavite komercijalnom proizvodnjom ovog cenjenog voća.

  Sadnice Borovnice Duke

  Sorta Duke je poznata po svojoj robusnosti i sposobnosti da se prilagodi širokom spektru klimatskih uslova. Plodovi su ne samo krupni i bogatog ukusa, već su i bogati antioksidantima, vitaminima i mineralima. Ova sorta je idealna za pravljenje džemova, sokova, ili čak za zamrzavanje, pored sveže konzumacije.

  Agroekološki Uslovi

  Temperatura i Vlažnost Zemljišta

  • Sorta Duke je posebno izdržljiva kada je reč o temperaturi. Dok mnoge druge sorte podležu niskim temperaturama, sadnice borovnice sorte Duke mogu izdržati i do -25°C, što ih čini idealnim izborom za različite klimatske zone.
  • Sadnice borovnice preferiraju kiselo zemljište sa pH vrednošću između 4 i 5,2. Sorta Duke je otpornija na varijacije kvaliteta zemljišta i može doneti obilan rod čak i u manje idealnim uslovima.

  Planiranje i Postavljanje Zasada

  • Za sadnju borovnice sorte Duke, preporučuje se dobro osunčana lokacija. Postavljanje redova treba planirati tako da se obezbedi maksimalna izloženost suncu i efikasna cirkulacija vazduha.

  Priprema Zemljišta

  • Zemljište se mora temeljno pripremiti pre sadnje. Ovo uključuje obradu do dubine od oko 20-25 cm i uklanjanje korova i drugih nečistoća. Za sadnice borovnice sorte Duke, dodatak organskog materijala poput komposta može biti koristan.

  Postupak Sadnje

  Osim što je neophodno napraviti adekvatne jame za sadnice, treba voditi računa i o đubrivu koje se koristi. Preporučuje se upotreba đubriva koje je bogato fosforom i kalijumom, ali siromašno kalcijumom.

  Održavanje i Nega Zasada

  Sadnja je samo početak. Važno je održavati zasad kako bi se osigurao visok i kvalitetan prinos.

  • Prva Godina: U prvoj godini, preporučuje se uklanjanje cvetnih pupoljaka kako bi se podstakao rast vegetativnih delova.
  • Đubrenje: U drugoj i narednim godinama, preporučuje se upotreba specijalizovanih NPK đubriva, u odnosima koji su najpovoljniji za razvoj sadnica borovnice.
  • Rezidba: S obzirom na to da borovnica donosi rod na jednogodišnjim granama, redovna rezidba je neophodna za obnavljanje rodnih grana i podsticanje novih izdanaka.
  • Zaštita od Bolesti i Štetočina: Pravovremeno tretiranje preparatima protiv bolesti i štetočina garantuje zdrav i obilan rod.

  Berba i Čuvanje

  Sorta Duke je poznata po svom obilnom rodu. Berba se vrši pažljivo, ručno ili mehanizovano, kako bi se sačuvala integritet ploda. Plodovi se idealno čuvaju u kontrolisanim uslovima, sa temperaturom između 0 i 2°C, i relativnom vlažnošću između 85 i 90%.

  Sadnice borovnice sorte Duke predstavljaju investiciju koja će se dugoročno isplatiti. Kroz odgovorno upravljanje i brigu, možete očekivati obilne i kvalitetne prinose koji će vam omogućiti da se bavite kako ličnom konzumacijom, tako i komercijalnom proizvodnjom ovog dragocenog voća.