Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Pampas Trava

(11 recenzije korisnika)

Cena: 400 din.

  • Sadnice pampas trave, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 5D6X1SX Kategorija:

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Bojabela
Klasa sadniceprva
Starost sadnice1 godina
Visina sadniceod 30cm do 40cm
Vreme sadnjeu toku cele godine

Pampas Trava Sadnice u Saksiji

Pampas trava, latinski naziv Cortaderia selloana, poreklom je iz Južne Amerike i istočne Azije. Kako raste ova veličanstvena trava pravi visok busen, čija širina iznosi 2,5m. Njeno cvetno stablo završava se metlicom u boji u zavisnosti od vrste. Metlica pampas trave je dužine do 40 do 50 cm. Postoje sorte sa belim metlicama, to su ove pomenute, a sorte sa rozim metlicama su nešto nižeg rasta. Nežno rozim cvetovima cveta sorta pod nazivom Cortaderia selloana rosea. Listovi koji takođe krase ovu biljku su dužine jednog metra, uski su i zelene boje.

Cvetanje egzotične ukrasne trave počinje na jesen. Ona nije zahtevna biljka za uzgoj, kao i svaka trava. Pampas trava je močvarna biljka, što znači da zahteva dosta vode. Sastav zemlje na kojoj raste nije toliko bitan, ali naravno svakako će se bolje razvijati na plodnom zemljištu. Biljka će na proleće krenuti iz korena, tačnije izbiće iz zemlje.
Sadnja pampas trave

Ova ukasna trava sadi se iz semena ili se može razmnožiti njenim deljenjem. Ova radnja sejenja vrši se od kraja zime pa sve do juna. Mnogo je preporučljivije razmnožavanje deljenjem , iz razloga što njeno seme baš brzo gubi na klijavosti. Seme se samo treba utisnuti u zemlju, nema potrebe prekriti ga istom. Isto tako umesto zalivanja potrebno je upotrebiti metodu prskanja. Dok ne niknu prve klice najbolje bi bilo čuvati ih na temperaturi oko 22 stepena.