Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Kineska Urma Žižula

Cena: 3.000 din.

 • Sadnice Kineske Urme, maloprodajna cena.
 • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
 • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
 • Nema na zalihama

  Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

  U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

  Specifikacija proizvoda

  Slika proizvoda uživo:

  U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

  Vreme zrenjasredina septembra
  Klasa sadniceprva
  Starost sadnice2 godine
  Visina sadniceoko 1m
  Vreme sadnjeu toku cele godine

  Kineska Urma Žižula

  Kineska urma žižula, poznata i kao "Ziziphus jujuba" ili jednostavno "žižula", je voćka sa dubokim korenjem u azijskoj kulturi i tradiciji. Ova voćka se uzgaja i konzumira već hiljadama godina u Kini i drugim delovima Azije, donoseći sa sobom ne samo izuzetnu hranljivu vrednost, već i bogatu simboliku.

  Kineska urma žižula je malo stablo ili grm koje donosi plodove slične datuljama. Plodovi su obično okrugli ili ovalni, sa glatkom tankom kožicom koja varira u boji od svetlo zelene do žute, narandžaste ili crvene. Meso ploda može biti hrskavo i sočno, sa slatkastim ukusom koji podseća na kombinaciju jabuke i kruške.

  Kulturna i Simbolična Vrednost: U kineskoj kulturi, žižula se smatra simbolom ljubavi, sreće i dugovečnosti. Plodovi se često koriste u pripremi slatkiša i čajeva, a takođe se daju kao pokloni tokom festivala i posebnih prilika. U tradicionalnoj kineskoj medicini, žižula se koristi zbog svojih potencijalnih zdravstvenih benefita, kao što su jačanje imunog sistema, podrška digestivnom zdravlju i smanjenje stresa.

  Hranljiva Vrednost: Kineska urma žižula je bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima. Sadrži vitamine poput vitamina C i vitamina A, kao i minerale kao što su gvožđe, kalcijum i kalijum. Ovi hranljivi sastojci doprinose opštem zdravlju, podržavaju imunološki sistem i pomažu u očuvanju kože.

  Upotreba u Ishrani: Plodovi kineske urme žižule se često konzumiraju sveži, sušeni ili u obliku sirupa i čajeva. Mogu se dodavati u različite recepte kao prirodni zaslađivač ili kao ukusna užina. Sušeni plodovi se često koriste u tradicionalnim kineskim jelima i slasticama.

  Uzgoj: Kineska urma žižula se može uzgajati u umerenim i tropskim klimatskim uslovima. Zahteva dobro drenirano zemljište i sunčan položaj. Biljka je otporna na sušu i može se uzgajati kao stablo ili grm, što je čini prilagodljivom opcijom za različite vrtove.

  Ukratko, kineska urma žižula je više od običnog voća - to je simbol kulture, tradicije i zdravlja. Sa svojim ukusom i hranljivim vrednostima, ova voćka nudi bogato iskustvo i čini se da ima potencijal da donese radost i blagostanje onima koji je uzgajaju i konzumiraju.