Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Japanska Trešnja

Cena: 1.200 din.

  • Japanska trešnja sadnice, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Proizvod će biti dostupan početkom jesenje sezone sadnje. Očekivano vreme isporuke od: 30. oktobra 2023. U koliko izvršite rezervaciju bićete blagovremeno obavešteni o tačnom terminu isporuke.

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Kategorijaukrasne biljke
Klasa sadniceprva
Starost sadnice2 godine
Visina sadniceoko 1,5m
Vreme sadnjeod novembra do aprila

Japanska Trešnja

Japanska trešnja (sakura) je jedna od najvažnijih kultura u Japanu i simbol je proleća. Stablo cveta u januaru ili februaru i cveće traje oko 7-14 dana, što znači da je vreme kada se japanska trešnja cveta kratko, ali veoma snažno. Japanci cene ovaj cvet zbog njegove kratkotrajnosti i smatraju ga simbolom života, jer cveće cveta i brzo opada, što predstavlja prolaznost života.

Japanska trešnja takođe ima veliku ulogu u tradicionalnom japanskom umetništvu, poeziji i muzici. Mnogi hodočasnici iz celog sveta dolaze u Japan kako bi posetili parkove i šume gde se japanska trešnja cveta u punom sjaju. Ova tradicija se naziva "hanami", što znači "gledanje cveća". Ljudi sede pod drvećem i uživaju u lepoti cveća, a takođe se i druže i jedu.

U mnogim delovima Japana, japanska trešnja takođe ima veliku ulogu u religiji i mitologiji. Veruje se da je boginja Kannon, koja je poznata kao boginja milosrđa i dobrote, rodila ovaj cvet. Stoga se japanska trešnja smatra zaštitnikom žena i dece.

Ukupno, japanska trešnja ima veliku ulogu u japanskoj kulturi i predstavlja jedinstvenu simboliku i tradiciju. Ova drvenasta biljka nije samo lepa, već predstavlja i mnoge važne simbole i vrednosti koje su deo japanskog društva. Ukoliko imate priliku, posetite Japan u vreme kada japanska trešnja cveta i uživajte u ovom nezaboravnom iskustvu.

Sadnja Japanske Trešnje

Za sadnju odaberite mesto koje je dobro ocedno, bez prisustva ležeće vode. Japanska trešnja traži određeni nivo vlage, ali ne i preterano vlažno zemljište. U zemlju obavezno umešajte treset i sporootpuštajuće đubrivo.

Sadite na potpuno osunčanim položajima kako bi cvetanje u proleće bilo što ranije. U većoj senci drvo počinje da raste u visinu što umanjuje lepotu. Odlično podnosi kontinentalnu klimu, ali joj baš i ne prijaju ledeni zimski vetrovi. Kasni prolećni mrazevi mogu dovesti do izmrzavanja pupoljaka. Što se tiče letnjih temperatura, dobro podnosi suše. Budući da se gaji kao dekorativna biljka, potrebno je samo povremeno proređivati krunu i formirati joj lep oblik.

U prvoj sezoni gajenja potrebno je dodatno zalivati biljke, posebno u toku leta. Kasnije, kada biljke malo ostare, lako podnose i duže periode suše.