Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Fortunela (Kumkvat) u Saksiji sa Plodom

Cena: 4.000 din.

  • Fortunela u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 8932GT1 Kategorije: , , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjatokom cele godine
Klasa sadniceprva
Starost sadnice4 godine
Visina sadniceoko 1m
Vreme sadnjeu toku cele godine

Fortunela Lekovito voće, RAĐA ZIMI i lako se gaji u saksiji

Fortunela ili japanska pomorandža je citrusno voće koje ima niz pozitivnih dejstva na naše zdravlje. Veoma je ukusno, a od svih vrsta citrusnog voća najlakše se gaji u saksiji. Bogato rađa i to decenijama.

Fortunela su, zapravo, male pomorandže, koje se obično konzumiraju cele (sa korom) dok sazrevaju, a daju kiselkasto-slatki ukus. Mogu da se koriste i za pripremu marmelada, džema, slatka.

Drvo fortunele predivno izgleda u saksiji. U pitanju je manje zimzeleno stablo, koje ima tamnozelene kožaste listove i daje narandžaste ovalne plodove. Jako bogato rađa, a interesantno je što je kora ploda slatka. Fortunela zadrži nekoliko semenki i ima divan slatko-kiselkasti ukus koji se savršeno uklapa u još slađu koru.

Biljka je veoma otporna na hladnoću, a može da izdrži temperature i do minus 12 stepeni Celzijusovih. Cveta na leto, a sazreva krajem oktobra, početkom novembra meseca. Plodovi mogu da ostanu na drvetu još mese-dva nakon zrenja. Snažan citrusni miris sredinom leta je nešto što će vas svake godine oduševljavati.

Fortunela je veoma lekovita. Fenomenalan je izvor vitamina C, a plodove daje zimi, kada nam je ovaj vitamin najpotrebniji. Jača naš imunitet, a štiti i od kancerogenih bolesti, jer je sadrži velike količine fitonutrijenata flavonoida kao što su karoten, tanin, zeksantin. Antioksidanti i fitonutrijenti štite telo od slobodnih radikala koji su zaslužni za nastanak mnogih bolesti.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje, snižava povišen holesterol i trigliceride u krvi što utiče na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara.

Takođe, štiti od dijabetesa i pojave upalnih procesa u organizmu.