Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Živići Stalnorađajuće Jagode

(10 recenzije korisnika)

Cena: 100 din.

  • Čupane sadnice stalnoradjajuce jagode irma, veleprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i prevoza.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 7444SA1 Kategorije: ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Minimalna količina50 komada

Stalnoradjajuća Jagoda Irma

Stalnoradjajuća Jagoda Irma je relativno novi hibrid stalnoradjajućih jagoda koja ispunjava više važnih uslova koji je čine odličnom sortom za uzgoj.

Tolerantna je na visoke temperature pa je čini idealnom sortom za toplija podneblja i baštovane koji žele da produže svoj prinos. Poznata je po plodovima koji imaju ujednačenu knusnu formu, jarku crvenu boju, pouzdanu čvrstinu i izbalansiran ukus sa idealnim odnosom slatkoće i kiselosti.

Niski kalorični sadržaj ovu slatku jagodu pretvara u kategoriju dijetalnih, a sposobnost poboljšanja metabolizma u kategoriju jako zdrave hrane. Čak i dijabetičarima nije štetno da se povremeno zaslade sočnom jagodom, jer to ne povećava nivo šećera u krvi.

Biljke stalnoradjajuće jagode Irma brzo rastu do oko 30cm u visinu i šire se od 30 do 60cm. Daju solidan i trajan prinos, što znači da će cvetati i ploditi neprekidno od kasnog proleća do jeseni. Višegodišnje su biljke i nemaju problem sa mrazevima što ih čini idealnim za gajenje u baštama i okućnicama ali su isto tako i rado viđeni gosti saksija i žaldinjera.

Uzgajanje stalnoradjajuce jagode irma je lako. Biljke su otporne na nekoliko uobičajenih bolesti kod jagoda kao što su trulež krune i antraknoza. Treba im dosta vlage i zahtevaju polivanje minimum jednom nedeljno ako nema kiše kako bi dale što krupnije plodove.

Vole dosta sunca i nastaviće da daju plodove čak i u vrelim letnjim danima.

U koliko stalnoradjajuće jagode sadite u bašti njih je najbolje saditi kada je vreme oblačno, a pripremljeno zemljište umereno vlažno. Živić se sadi na istoj dubini na kojoj je bio u matičnjaku, raspored žilica mora biti pravilan, dobar kontakt korena sa zemljom i centralni pupoljak da bude iznad površine zemljišta.