Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Mandarine u Saksiji

(10 recenzije korisnika)

Cena: 3.000 din.

  • Sadnice mandarine u saksiji, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.
Šifra proizvoda: 893237B Kategorije: , , ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjasredina jula
Klasa sadniceprva
Starost sadnice3 godine
Visina sadniceod 1.5m do 2m
vreme sadnjeu toku cele godine

Sadnice Mandarine

Sadnice mandarine Citrus reticulata raste u vidu nižeg drveta 2-3m visine sa bujnom i dekorativnom krošnjom. Nazalost ne izdržava hladne zime u Srbiji napolju tako da je pre zime potrebno uneti u svetlu i hladnu prostoriju koja ne mrzne. Uspešno se gaji u našem klimatu ako joj se obezbede osnovni uslovi uspevanja. To je sadnja u plodnu, kvalitetnu zemlju, presađivanje svake druge godine u broj veću saksiju, prihranjivanje tokom vegetacije i redovno zalivanje. Potrebno je da se voda osuši između dva zalivanja jer mandarina ne voli previše vode. Orezivanje je redovna mera nege koja se obavlja početkom proleća kako bi se zadržao lep okrugao oblik krošnje.

Voli dosta sunca, naročito tokom cvetanja i zametanja plodova. Tokom proleća cveta sitnim belim cvetovima, da bi kasnije formirala okrugle plodove narandžaste boje. Mnogima je omiljeno južno voće upravo mandarina koja je jako slatka i osvežavajućeg mirisa

Plodovi mandarine su jako lekoviti, sadrže velike količine virtamina C, B grupe, karotenoide, minerale, okrepljuju organizam i podižu imunitet.

Gajenje mandarine u sopstvenom dvorištu ili na terasi omogućava da jedete zdrave i ukusne plodove. Ne bacajte koru već je osušite i koristite za kolače, torte, čajeve.