Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registracije!

Sadnice Maline Polana

(10 recenzije korisnika)

Cena: 100 din.

  • Sadnice maline polana, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine dogovor oko cene i transporta.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 319623 Kategorije: ,

Sve poručene sadnice adekvatno pripremamo za transport i šaljemo BEX kurirskom službom dva puta nedeljno. Više informacija o uslovima i troškovima dostave, molimo vas da pročitate na stranici INFORMACIJE O DOSTAVI.

U koliko želite da nas posetite lično i sami izaberete željene sadnice posetite stranicu KAKO DO NAS. Vidimo se!

Specifikacija proizvoda

Slika proizvoda uživo:

U zavisnosti od godišnjeg doba prikazana slika može se blago razlikovati od izgleda proizvoda prilikom isporuke.

Vreme zrenjapočetak i sredina jula
Klasa sadniceprva
Starost sadnice1 godina
Visina sadnice40cm
Vreme sadnjeod novembra do aprila

Malina Polana

Malina Polana, poreklom je iz Poljske a nastala je ukrštanjem sorti Zeva herbstente i Heritage. Ova sorta maline izdvaja se po krupnoći ploda, rodnosti ali i po dobroj otpornosti prema transportu i zamrzavanju što ovu sortu čini sve popularniju među uzgajivačima.

Polana raste na visini do 150cm, ima čvrste izdanke koji ne poležu po zemlji pa joj nije potreban dodatni naslon ili špalir za uzgajanje. Rađa obilno, do 1.5 tona na 10 ari zemljišta, relativno rano sredinom jula.

Radi boljeg prijema preporučuje se jesenja sadnja. Sadnja se obavlja u redovima razdaljine 2.5 do 3 metara, sa gustinom od oko 20cm između sadnica. Poželjno je proređivanje sadnice orezivanjem u toku sezone kako bi se postigla optimalna gustina. U koliko ste sadnice od nas dobili u kontejneru, sadite ih na dubini od 15cm, tako da zemlja prekrije sadnicu za jedan centimetar više nego sto je ona bila prekrivena u kontejneru.

Zemljište za sadnju Polane treba biti blago kiselo, 4mg fosfora, 3g humusa, 12mg kalijuma i 4gr magnezijuma na 100gr zemljišta. Preporučuje se đubrenje stajskim đubrivom. Upotreba herbicida se ne savetuje u prve dve godine zasada.